De 3 grootste uitdagingen die je tackelt met Network as a Service
Merk je ook dat de hoeveelheid data binnen je netwerk de laatste jaren enorm groeit? Dat het goed functioneren van je netwerk daardoor belangrijker is dan ooit, terwijl het juist moeilijker wordt om al het verkeer in goede banen te leiden? En dat de belasting op het netwerk en de gebruikers toeneemt? Je bent niet de enige. Bij veel organisaties bestaat door de exponentiële groei van data een grote noodzaak voor meer schaalbaarheid en flexibiliteit van netwerkinfrastructuren.
Het is belangrijk dat al je medewerkers ongestoord en snel kunnen werken. Daarbij moet je netwerk schaalbaar zijn om veranderingen én de enorme groei van de hoeveelheid beschikbare data te stroomlijnen. De exponentiële datagroei van de afgelopen jaren komt vooral door de opkomst en groei van onder meer het Internet of Things, Artificial Intelligence en Big Data. Deze ontwikkelingen gaan de komende jaren een steeds grotere rol spelen. Niet voor niets groeit de mondiale cloudmarkt (IaaS, SaaS) met zo’n 30% per jaar. Sterker nog, de public cloud groeit nóg harder: met maar liefst 50% in 2019.
De uitdagingen van het huidige netwerk
De 3 grootste uitdagingen voor netwerkbeheerders
Organisaties krijgen te maken met een aantal stevige uitdagingen op het gebied van functionaliteit, techniek en beschikbaarheid van het netwerk. Dit komt onder andere door de enorme groei van de hoeveelheid data en andere nieuwe ontwikkelingen. Gelukkig tackel je de 3 grootste uitdagingen eenvoudig met Network as a Service (NaaS):
1. Een toekomstbestendig en stabiel netwerk
Met de groeiende hoeveelheid data en nieuwe ontwikkelingen, nemen de verwachtingen van het netwerk elk jaar verder toe. Het netwerk moet altijd beschikbaar zijn. Én technisch voldoen aan de groeiende verwachtingen. Een goede betrouwbaarheid en snelheid zijn cruciaal. Downtime is onacceptabel. NaaS tackelt al deze problemen en zorgt voor een stabiel netwerk dat altijd beschikbaar is. De onbeperkte schaalbaarheid maakt het meteen ook toekomstbestendig.
2. Een altijd veilig en up-to-date netwerk
Het is belangrijk om altijd een up-to-date netwerk te hebben, dat optimaal beschermd is tegen kwetsbaarheden. Denk aan datalekken of hacks. Door gebruik te maken van NaaS, worden alle benodigde veiligheidsupdates, bugfixes en systeemupgrades automatisch doorgevoerd. De kans op een hack of datalek verkleint significant. Ook heb je minder last van storingen of onderbrekingen door veiligheidsissues. Zo kunnen medewerkers ongestoord hun werk doen.
3. Veranderende rol als netwerkbeheerder en IT-afdeling
Door de implementatie van NaaS binnen je bedrijf verandert de rol van de huidige netwerkbeheerders en de IT-afdeling als geheel. Deze hoeven zich namelijk niet langer (of veel minder) te focussen op traditionele netwerkinfrastructuur. Deze afdeling krijgt een meer adviserende rol op het gebied van ICT binnen de organisatie. De afdeling houdt nauw contact met de NaaS-partner en bewaakt de bedrijfsdoelstellingen. Dankzij NaaS hoef je in de toekomst ook geen kostbare of moeilijk vindbare netwerkspecialisten aan te nemen.
NaaS in hybride cloudomgeving
Veel organisaties stappen over naar een hybride cloudomgeving, waarbij de private cloud, public cloud en on-premise naast elkaar staan. Op deze manier verenigen ze ‘the best-of-both-worlds’. Lantech is specialist op het gebied van beheer en security bij hybride omgevingen, waarbij je profiteert van maximale schaalbaarheid en een flexibele netwerkinfrastructuur. Dit is op basis van een interessant pay-per-use-model: eenvoudig op- en afschalen op basis van gebruik. Lantech is actief in het bouwen en beveiligen van traditionele netwerken én cloudgebaseerde netwerken. Ons Network-as-a-Service voorziet in alle beheersvormen.
Vragen beantwoorden wij met plezier – neem telefonisch contact op met +31 (0)88 463 7700 of stuur een e-mail. Meer informatie vind je ook in onze whitepaper.